Flere muligheter med en digital årsrapport

Plutselig var det høst, og de som er tidligst ute begynner å jobbe med årsrapporten allerede nå. Skal du gå for papir eller digital løsning i år?

Kontaktpersoner

Med en digital årsrapport har du flere muligheter til å engasjere lesere langt utenfor styrerommet. Gå for en helt enkel side som rapporterer det som trengs på en oversiktlig måte, eller en større løsning som byr på rikt innhold og visuelle elementer du kan dra nytte av resten av året.

Case: Årsrapport for Norsk Tipping 2020.

Et levende innhold

En digital årsrapport har et mye større spenn i hvilke virkemidler man kan bruke for å gi et godt bilde av rapporteringen til leseren.

Med video, lyd og interaktivitet kan årsrapporten bli en engasjerende historiefortelling. En rapport som er utviklet for en god, digital brukeropplevelse gjør det enklere å trekke fram det dere er mest fornøyde med, og det på en måte som gjør at folk faktisk leser rapporten – og forstår det som står der.

Animasjon kan brukes for å vise hva dere jobber mot, og interaktiv infografikk som leseren selv kan klikke seg rundt i bryter opp teksten og beriker leseropplevelsen. Det gir flere muligheter til å fortelle historier fra selskapet og har ingen begrensninger når det kommer til kreative løsninger. Med et levende og engasjerende innhold treffer dere et bredere publikum.

En digital årsrapport gir langt flere muligheter for kreative historiefortellinger som engasjerer langt utenfor styrerommet.

Struktur og strategi

Det er strenge regler for hvordan du skal rapportere for året som har gått. Disse tallene forteller historien til virksomheten din. Men, det er også disse tallene mange blar seg forbi fordi det er tørt, kjedelig og uforståelig. Samtidig må alle detaljer være med for at rapporten skal være korrekt utført.

Med en digital årsrapport kan man løfte opp og gi de viktigste delene av rapporten mer plass enn det formelle som må være med. Den kan forsterke bedriftens strategi og fremme områder som er viktige for dere.

Se eksempel: Års- og bærekraftsrapport for Norsk Tipping 2021.

Alle detaljer må være med for at årsrapporten skal være korrekt. I en digital årsrapport er mulighetene større for å framheve de viktigste tallene.

En base for godt innhold

Tenk deg om, hvor mange i din virksomhet er i sving for å få årsrapporten ferdig? Hvor mange timer bruker dere på å få alle tall og tekster på plass? Når den er ferdig, hvorfor skal den legges ned i skuffen sammen med tidligere årsrapporter og ikke brukes til noe nyttig?

En god årsrapport bugner av innhold som kan brukes i andre flater. Nedlastbare grafer til bruk i presentasjoner? Nøkkeltall til sosiale medier? Historier fra virksomheten som kan brukes til rekruttering av nye ansatte? Ved å tenke større kan rapporten dekke flere behov enn bare rapporteringen. Den kan bidra til å gjøre hele virksomheten mer synlig, både internt og eksternt.

Med god planlegging kan elementer fra årsrapporten brukes på alle plattformer virksomheten din er til stede på. Det å tenke helhetlig og bredt med en digital løsning vil forenkle arbeidshverdagen for mange på sikt, og dermed spare kostnader.

Spar penger på sikt

Om det er noe du som jobber med årsrapport har kontroll på, er det virksomhetens kostnader i løpet av et år. Å gå fra en standard papirrapport til en heldigital løsning koster, men det er penger å spare på sikt. Det første året krever en større investering, men de påfølgende årene går kostnadene ned fordi løsningene som utvikles kan gjenbrukes. Husk også at du sparer inn på kostnader knyttet til korrektur og trykkeri.

Og apropos det: når du fjerner tid i trykken har du mer tid til å bruke på selve rapporten. Det er jo den som er hovedpersonen her. 

Vi hjelper deg

Når du har lest helt hit, har vi forhåpentligvis overbevist deg om at en god årsrapport er verdt å bruke både tid og penger på. Men hvor skal du starte? Det første du gjør er å ta en uforpliktende prat med oss, så tar vi det derfra. Vi hjelper deg gjennom prosessen for å komme mål. Det viktigste er å starte tidlig. Slår du på tråden i dag er du allerede godt i gang.