Snakk om selvmordstanker.
Det redder liv.

Scroll down

Lansert: 2019

Bakgrunn

En undersøkelse fra 2017 som ble gjennomført av Stavanger Universitetssykehus viste at bare 21 prosent ville spurt noen som var i en vanskelig situasjon om de hadde selvmordstanker. Det er bakgrunnen for kampanjen Dinamo har laget for Helse Vest.

– Det er en myte at det er farlig å snakke om selvmordstanker. Å snakke om selvmord med noen som sliter kan faktisk redde liv og det kan ha beskyttende effekt, sier Jan Olav Johannessen, forskingssjef ved Klinikk psykisk helsevern og professor ved Stavanger universitetssjukehus.

Løsning

I arbeidet med kampanjen, kom vi fram til noe alle kan kjenne seg igjen i: vi snakker ofte om noen vi er bekymret for, men veldig sjelden med dem. Selvmordstanker er et vanskelig tema, men som regel er det nok å være et medmenneske som bryr seg.

Kampanjen består av boards og annonser som angriper myter som kan føre til at vi ikke tør å snakke om temaet. Vi laget også en film som viser at det er viktig å tørre å bry seg og stille spørsmålet direkte hvis du er bekymret.

Å snakke med noen om selvmord kan være en krevende og tøff samtale. Det er naturlig å være usikker på hva man skal si og gjøre. Derfor er det utviklet samtaleguider som ligger på nettsidene til Helse Vest, som kan hjelpe oss i gang. Det er ikke så vanskelig som vi tror å ta de samtalene som kan redde liv.

Kreditering film:
Produksjonsselskap: Pravda
Regissør: David Reiss Andersen
Skuespiller: Kristoffer Joner

Del på

Snakk om selvmordstanker. Det redder liv. - DinamoDinamo