Redesign av TINE-klassikeren Norzola

Scroll down

Oppgaven

Redesign av pakning for TINE-klassikeren Norzola.

Blåmuggostkategorien øker årlig, men hard konkurranse og ofte kostbare muligheter for butikkaktiviteter gjør at Norzola må ta grep for å vinne markedsandeler.

Primærmålgruppe har gjennom tidene vært voksne, blåmuggspisere 40 til 70 år. Men gjennom feltstudier og intervjuer med ostekjøpere kom det frem at også et yngre segment (25-39 år) gjerne benytter ost i matlaging.

Målsettingen er å rekruttere unge voksne til å benytte blåmuggost i daglig matlagingen og inspisere de som kjøper Norzola i dag til nye daglige bruksomåder, ved å utvikle et fremtidsrettet posisjonering og nytt designuttrykk for merkevaren Norzola.

Konseptet – SMAK + ENKELT + RESULTAT

En smaksrik blåmuggost med en opplevelse av ekte matkultur, tuftet på kunnskap og gode råvarer, dedikert det norske folk. Norzola er allsidig og gir variasjon til hverdag og fest, i maten og på maten.

“Det skal så lite til – tenk at én ost kan skape så mange måltider.”

 

Resultat

Ny posisjonering og nytt pakningsdesign, sammen med mediemiksen demo i butikk, sosiale medier og bannerannonser førte til økt salg. Fra en nedgang i omsetning på minus 7,5 % i 2015 til en salgsøkning på 9,5% i Q1 2016.

Del på

Norzola - norsk blåmuggost - DinamoDinamo