Nattmat-app

Hver tiende dødsbrann i Norge starter på komfyren fordi folk glemmer eller sovner fra matlagingen, ofte i forbindelse med alkohol.
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ønsker å informere unge om brannfaren ved bruk av komfyr når man er trøtte, slitne eller fulle.

Kontaktpersoner

På bakgrunn av dette ønsket vi å tilrettelegge for at unge spiser mat før de drar hjem fra byen.

Mobilen er et viktig verktøy i hverdagen og er like viktig, om ikke viktigere, enn bankkort og husnøkler. Vi utviklet derfor en digital tjeneste (app) og en database som enkelt guider deg til det nærmeste nattåpne spisested.

Løsning

En tjeneste med få funksjoner og høy brukervennlighet var viktig for oss da vi har forståelse for at blikket kan bli noe sløret etter noen øl.

Appen nattmat

er åpen mellom 22-06 og viser åpne spisesteder i nærheten av der du er! Tjenesten viser også åpningstider, veibeskrivelse, gangavstand og hvor lang tid du vil bruke dit til fots.

Velger du å «spise hjemme» får du en påminnelse, fordelt på fire punkter, om hvor viktig det er å ikke bruke komfyren når du er trøtt eller full. Alle kan legge inn spisesteder i databasen, men disse publiseres ikke før det er sjekket.

Nattmat viser vei til nærmeste nattåpne spisested i følgende byer: Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Fredrikstad, Drammen, Skien, Kristiansand, Tromsø, Tønsberg, Ålesund, Haugesund, Sandefjord, Moss, Bodø, Arendal, Hamar, Larvik, Halden og Lillehammer.

Effekt

Dette ble en ny måte å snakke om komfyrbranner på og var en helt annen tilnærming til den alvorlige problematikken en tidligere.

I stedet for å snakke om hvor farlig det var – ble heller nyheten at DSB går andre veier for å snakke om temaet.

Både nasjonale og lokale medier plukket opp saken. TV2, Dagbladet, Dagens Næringsliv, NRK-Radio og twitter ga Nattmat bred omtale.

Andre gode resultater

Se flere Arbeider