Ei ordentlig mjølkerute

Tjenester

Konsept, navn og design for REMA 1000s egen melkesjokolade

REMA 1000 så behovet for å lansere egne sjokoladeplater til en god pris. Produktet skulle være av høy kvalitet, og en reel utfordrer til markedslederne Freia og Nidar.

Credits, attributions, details

Lansert
2020
Illustrasjon
Darling Clementine
Logotype
Carl Fredrik Angell

Kontaktpersoner

Bakgrunn

Det nordiske melkesjokoladesegmentet har et tydelig kategorispråk det var viktig å følge for å gjøre produktet gjenkjennelig for forbruker. Samtidig skulle designet ha egenart og skille seg fra konkurrentene med en tydelig avsender.

Det nye produktet skulle fremstå som en selvstendig merkevare som på sikt skal kunne favne flere varianter innenfor produktkategorien.

Oppgaven inkluderte konsept-, navn- og designutvikling, og det var viktig å få frem produktets etisk ansvarlige bakgrunn.

Løsning

Det nordiske melkesjokoladesegmentet har et tydelig kategorispråk det var viktig å følge for å gjøre produktet gjenkjennelig for forbruker. Samtidig skulle designet ha egenart og skille seg fra konkurrentene med en tydelig avsMelkesjokolade er et godteri som ligger den norske folkesjela nær, og er nesten like norsk som brunosten. Norge og norsk kultur var derfor inspirasjonskilden vår for navn og design til dette produktet. Løsningen lå i melkebilens reise fra gård til gård for å samle inn den gode melka: Mjølkeruta, som også henspeiler på rutene i sjokoladeplaten, vekker den gode «gøy på landet»-følelsen, og spiller på barndomsnostalgi, nasjonalromantikk og referanser til folkekjære sanger og tekster. På innsiden av sjokoladepapiret kan man lese om produktets reise fra kakaoplantasjene i Vest-Afrika til butikken her i Norge – ei ordentlig mjølkerute.