Digitalt tidsskrift og navneprosess for Kontekst

Kontekst, tidligere kjent som Musikkultur, er Creos redaksjonelle produkt. Fra å være en analog medlemspublikasjon, har det gått til å bli et kulturtidsskrift på nett for alle kulturinteresserte, med nytt navn og i nytt design.

Kontaktpersoner

Bakgrunn

Vi i Dinamo har jobbet med fagforeningen Creo gjennom store endringer over flere år. På sin vei til å styrke og tydeliggjøre sin posisjon som Norges største kunstnerorganisasjon har de fått nytt navn, nytt utseende, nye nettsider og kommunikasjon.

Nå var tiden kommet til medlemspublikasjonen Musikkultur, som også skulle reflektere endringene Creo hadde vært gjennom. Det er lenge siden Creo gikk over til å organisere alle som har inntekt fra kunstneriske eller kunstpedagogiske yrker: dansere, sufflører, inspisienter, pedagoger kunstfag, scenografer, lyd- og lysdesignere, lyd- og lysteknikere, og mange fler. Creo er med andre ord ikke lenger kjent som bare musikernes organisasjon.

Løsning

Sammen med den nye redaksjonen og Creo har vi vært med å definere, strukturere, navngi, designe, programmere og utvikle et nytt heldigitalt tidsskrift. En uavhengig stemme i kulturen, et tidsskrift som skal snakke for, med og til alle Creos medlemmer og de som jobber innenfor de kreative næringene – men som også henvender seg til politikere, beslutningstagere og publikum for øvrig. Gratis, uten betalingsmur og reklame.

Så nå er det her endelig: Kontekst. Et kulturtidskrift designet for å eksistere i nettleseren, men inspirert av magasinhyllene.

«Kontekst skal sette kulturlivet i Kontekst – og ved det sette Kontekst i kulturlivet», skriver redaktør Brand Barstein i sin første leder. Og, i en mediehverdag fylt med raske, klikkbare, kortsiktige omtaler og hvor flere kulturredaksjoner kjemper i motbakke er vi stolte av å ha vært med på å ta frem et digitalt tidsskrift som ønsker å gå grundig til verks, og heller publisere færre, lengre dybdeartikler enn raske, hyppige nyhetsoppdateringer.

kontekst.no

Relaterte arbeider

Se flere Arbeider fra Design