It’s weird, weirdly delicious

Tjenester

Fisherman’s Friend Chocolate Mint

Kontaktpersoner

Bakgrunn

Høsten 2020 lanserte Fisherman’s Friend et sub-brand med to nye premium smaker: Chocolate Mint og Chocolate Mint Orange. Denne serien skiller seg fra det vanlige sortimentet i både utseende og smak. Det handler om å nyte hverdagen og unne seg noe ekstra, og passer for den som liker å prøve nye ting. Samtidig står også estetikk og kreativitet sentralt.

Sjokolade og mint er kanskje ikke en ny kombinasjon, men som pastill har det aldri før eksistert. Sammen med nytt pakningsdesign og smak, ønsket Fisherman’s Friend å nå ut til nye målgrupper med spesiell vekt på unge og kvinner.

Løsning

Dinamo har stått for Fisherman’s Friends Always On-løp på sosiale medier siden 2013. Da det nye sub-brandet skulle lanseres måtte vi tenke annerledes. Det måtte fungere sammen med det øvrige sortimentet, men samtidig skille seg ut. Målet var å få flest mulig til å bli klar over de nye smakene, nå nye målgrupper og få flest mulig til å teste de nye produktene.

Det ble tatt tre grep for å oppnå dette:

  1. Utvikling av ny egen visuell stil og tone of voice
  2. Bruke influencer-markedsføring
  3. Samarbeid med Tise

Det første grepet som ble tatt var å utvikle egen visuell stil for Chocolate Mint-serien. Målet var å presentere serien som en kombinasjon av tilgjengelig luksus og noe digg. Samtidig som vi tydelig fikk snakket om smak og produktet fikk mye synlighet.

Influencer-markedsføring

Grep nummer to var samarbeid med mikroinfluencere. Gjennom en lang screeningprosess endte vi med 17 mikroinfluencere som holdt trykket oppe på Instagram gjennom høsten og utover vinteren.

Gjennom influencerne greide vi å:

Samtidig fikk vi inn over 90 bilder og stories Fisherman’s Friend kunne bruke i egne kanaler.

Tise-samarbeid

Tise er en sosial markedsplass hvor brukere kan selge og kjøpe klær, interiør, kunst og annet. Det kan beskrives som en app i krysningen mellom Finn.no og Instagram. Appen har nærmere 1 million norske brukere, og hovedvekten er kvinner i alderen 13-35 år.

Vi gjorde et strategisk samarbeid med Tise, hvor målet var å eksponere flest mulig i riktige målgrupper for det nye produktet. Fokuset lå på merkevarebevissthet, sammen med å føre brukerne til Fisherman’s Friends Instagram.

Det ble gjennomført en konkurranse i appen over en periode på to uker.

SoMe-filmer

Filmene er produsert av: FUS! Og Saurus Animation

Resultat:

Ny visuell stil

Den nye visuelle stilen slo godt an i sosiale medier, og innleggene med det nye sub-brandet slo alle tidligere rekorder i Always On-løp for Fisherman’s Friend. Engasjementet lot ikke vente på seg, og kommentarfeltene reflekterte begeistring for de nye produktene.

Sammen med de andre grepene, kunne vi se at følgerne og engasjerte til de sosiale mediene økte betraktelig for målgruppene vi ønsket å nå, som var yngre og kvinner.

Kvinneandelen økte med 25 prosent, og yngre følgere økte kraftig.

Sammen med det tradisjonelle Always On-løpet i samme periode, økte vi følgerskaren på Facebook og Instagram med henholdsvis 32 og 220 prosent.

Influencer-markedsføring

Gjennom de 17 influencerne fikk Fisherman’s Friend:

Gjennom influencerne nådde Fisherman’s Friend ut til 188.000 følgere.

Det bidro til å holde trykket oppe gjennom hele kampanjeperioden:

I tillegg ble vi kontaktet direkte av andre influencere som ønsket å jobbe for Fisherman’s Friend.

Tise-samarbeid

I løpet av de to ukene vi var på Tise, ble konkurransen vist 515.000 ganger og vi nådde 77.800 unike personer.

Målet var å få flest mulig til å teste produktet i kampanjeperioden, noe vi lyktes med.

Andre arbeider

Se flere Arbeider fra Reklame