17. mai-kampanje for Diplom‑is

Diplom-Is er en av de mest kjente merkevarene i Norge. Diplom-Is består av en rekke forskjellige produkter som jevnlig kjører sine egne separate kampanjer. Over tid har dette vært med på å gjøre hovedmerkevaren Diplom-Is noe utydelig. Vi vet at folk liker iskrem, men når det gjelder produsenter av iskrem så viser undersøkelser en lav merkevarelojalitet. Produsenten er altså ikke så «viktig», det er isen som er i fokus.

Kontaktpersoner

Diplom-Is ønsket å ta en tydeligere posisjon slik at folk skulle begynne å foretrekke is fra Diplom-Is. Med andre ord, de ønsket i større grad å faktisk bli «hele Norges iskrem», noe som også er Diplom-Is sin tagline.

Taglinen «Hele Norges iskrem» har tidligere blitt brukt for å kommunisere at de selger is over hele landet. Denne setningen er godt kjent blant folk, men vi så potensialet til en litt dypere mening bak den. Vi ville gå fra å snakke om geografi, til å snakke om kultur og alle de forskjellige menneskene som bor i Norge. For å bygge større merke- varelojalitet måtte vi kommunisere at Diplom-Is også forstår hvem de lager produktene til, og bygge tillit gjennom det. Sannheten er at vi er over fem millioner helt forskjellige mennesker her i landet, men vi har også mye til felles! Blant annet så ser vi på mange av de samme TV-programmene, vi må alle takle det samme ustabile været gjennom hele året, og vi er stille på bussen. Og dette ville vi minne folk på om. Hele Norges iskrem handler ikke om Norge. Det handler om folket i Norge.

Løsning

Er det én ting nordmenn har til felles, så er det 17.mai-feiringen og forventingene rundt den store dagen. Det er også den dagen i året det selges mest is. Derfor ønsket vi å rette konseptet mot denne feiringen for å ta større eierskap til 17.mai, også i ukene før opp mot selve feiringen.

Vi lagde en webserie der man gjennom tre uker fulgte to forskjellige forberedelser til 17.mai. I den ene ble vi kjent med et av Norges minste korps, og i den andre fulgte vi 17.mai-entuasiasten Jonas som gjerne ville skaffe seg en bunad for første gang til den store dagen. I tillegg lagde vi engasjerende poster om Diplom-Is sine egne forberedel- ser, konkurranser og annet relevant 17.mai-innhold. I tillegg hadde vi en hovedkonkurranse der man kunne vinne sin egen bunad.

Gjennom kampanjen hadde webserien en reach på 5,1 millioner, der 700.00 var organisk. I øvrige poster om Diplom-Is i kampanjeperioden hadde vi en reach på over 3,1 millioner, der nesten halvparten var organisk. Over 30.000 deltok i hovedkonkurransen. Og sist men ikke minst; en av følgerne på Diplom-Is sin Facebook side tilbød seg å låne bort bunaden sin til Jonas.

Andre gode resultater

Se flere Arbeider