Du kan ikke noe for hva du føler. Men du må ta ansvar for det du gjør

Tjenester

Det finnes hjelp

I Norge sier forsiktige anslag at ca 110.000 voksne mennesker har seksuelle tanker om barn. Kampanjen skal bidra til at de tar kontakt og søker hjelp på detfinneshjelp.no før det første overgrepet skjer.

Kontaktpersoner

Primærmålgruppen er mennesker med seksuelle tanker om barn. Sekundærmålgruppen er samfunnet ellers, inkludert pårørende, nærmiljø, kolleger eller venner. Dette er et krevende tema som opprører folk og hvor det er lett å bli fordømmende. Menneskene med disse følelsene sliter også ofte med skam og skyldfølelse. Skal vi lykkes i å få dem til å oppsøke detfinneshjelp.no er det derfor viktig at kampanjen oppleves som en utstrakt hånd og ikke en ren fordømmelse. Ingen av oss kan noe for hva vi tenker eller føler, men vi er alle ansvarlige for handlingene vi gjør. Kampanjen må takle den krevende balansegangen mellom å signalisere forståelse uten å samtidig bli opplevd som aksept. Vi må akseptere at det finnes mennesker i samfunnet vårt som har disse tankene, men vi kan aldri akseptere at de gjør tankene til handling.

Kampanjen fokuserer mer på at det finnes hjelp, enn på at det finnes pedofili. Derfor handler hovedbudskapet om å Få hjelp til å håndtere dine seksuelle tanker om barn, mens sekundærbudskapet er tydelig på at Du kan ikke noe for hva du føler. Men du må ta ansvar for det du gjør         

De kreative løsningene består av film på kino og SoMe, radiospots, boards og annonser på SoMe, både på både på norsk og samisk.

Kampanjen ble slått stort opp i nyhetene og har skapt en viktig debatt og tjenesten melder om en stor økning i pågangen etter kampanjestart. I de 6 første ukene av kampanjen opplevde Helsedirektoratet en dobling i antall henvendelser fra primærmålgruppen til chattetjenesten. Flere andre land har meldt interesse for å få bruke kampanjen og Danmark har allerede tatt den i bruk.

Adshells