Dinamo for Blindeforbundet

Sammen med Blindeforbundet har vi utviklet det nye kommunikasjonskonseptet «Å bli sett er viktigere enn å se». I disse dager tas konseptet ut i filmer, printannonser, sosiale medier og radio. Kampanjefilmen «Pappa pappa!» er sett av over 1 million mennesker på 4 uker.

Kontaktpersoner

– Alle har hørt om Blindeforbundet, men vi har alle litt begrensede assosiasjoner knyttet til organisasjonen; nemlig hunder, blinde og ofte eldre mennesker. Derfor var utfordringen å utvikle et kommunikasjonskonsept som oppleves relevant og viktig for alle – uansett syn, alder eller bakgrunn, sier Ivar Vereide – konseptutvikler og tekstforfatter i Dinamo.

De fleste som mister synet isolerer seg og opplever tap av venner, kolleger, jobb og hverdag som det største problemet. De mister mer enn synet. Å ikke lenger få være en del av livet er vondt, og angst og usikkerhet er naturlige reaksjoner hos de aller fleste som rammes. Å være en del av et felleskap, å bli sett og føle seg verdsatt er noe av det aller viktigste i livet for alle mennesker – enten vi ser eller ikke ser.

Konseptet «Å bli sett er viktigere enn å se» minner oss på dette. Løsningene fokuserer på at mennesker med synshemming er ressurser, på at det kan være vanskeligere å miste ungdommen sin enn å miste synet sitt, og på at vi alle kan bidra – enten som venner, familie, kolleger eller samfunn.

Og kanskje er vi alle litt blinde av og til – hvis vi bare evner å se?

Kampanjen består av 2 filmer, printkampanje, sos medier og radio.

Andre gode resultater

Se flere Arbeider