Bifolk

Nordpolen Industrier gir mennesker med fysiske, psykiske eller sosiale utfordringer en jobb og en meningsfylt hverdag. Bier har i mange måneder fløyet inn og ut av kubene plassert på taket deres midt i Oslo. Her har gjengen på Nordpolen både høstet, slynget og tappet nydelig honning fra ekte by-bier!

Kontaktpersoner

Konsept

Det skulle representere dem og deres sjarm, og samtidig stå ut i butikkhyllen. De ønsket et lekent, urbant og eksklusivt uttrykk. Folk skal ikke kjøpe honningen av sympati, men må gjerne sitte igjen med følelsen av å ha bidratt til noe positivt.

Vår løsning ble å formidle historien om gjengen bak honningen og deres visjon først på innsiden av etiketten, i en tekst om bier i by og folkene på Nordpolen Industrier.

Løsning

Vi valgte navnet «Bifolk» – fagbegrepet for et biesamfunn og de hardtarbeidende biene. Det passet perfekt til gjengen på Nordpolen, og det sjonglerer «bier» og «byfolk». Stripene i designet viderefører dette; bikubeformen, bienes utseende og fotgjengeroverganger.

Emballasjen må enkelt kunne monteres, men i mange steg – så flere får en oppgave i produksjonen. Vi laget en løsning i tre deler. Først et klistremerke, deretter en forseglingen, og til slutt en banderole.

Andre gode resultater