Digital ressurs for å bedre kunne snakke med barn

Tjenester

Verktøy for å øve på vanskelige samtaler

Snakke med barn er en opplæringsplattform utviklet av RVTS nasjonalt på oppdrag fra Barne- ungdoms- og familiedirektoratet.

Snakkemedbarn.no er et digitalt opplæringsprogram om samtaler med barn, spesielt samtaler ved bekymring for om barnet er utsatt for vold eller overgrep.

Snakke med barn
Thea er en av samtalepartnerne vi møter i Snakke med barn.

Nettsiden inneholder en simulering av samtaler med barn og ungdommer hvor du kan velge alternativer i dialogen og øve på å bygge tillit. Selv om de simulerte samtalene tar utgangspunkt i en bekymring for barnet, kan det være fint å øve alene eller sammen med kolleger også for de vanlige samtalene vi har med barn.

Dinamo var med i prosjektgruppen for utvikling av innhold og konsept for kommunikasjon med fokus på temavalg og organisering av materialet. Vi har også levert stillbilder til læringsprogrammet og bidratt til instruksjon av spillkarakterer (barn) som voiceover i lydstudio.

Samtalepartnere
På nettsidene kan du velge samtalepartner basert på alder og tema for å gjøre øvelsen så virkelighetsnær som mulig.

Kontaktpersoner

Dinamo har stått for design og utvikling av nettløsning som samler ulike læringsressursene i snakkemedbarn.no. Integrasjon med ulike simuleringsverktøy og egen database for opplæringsressurser som filmer m.m.  Vi har også utformet kommunikasjonskonseptet for Snakke med barn.

Lærerværelse
Et sett med illustrasjoner av typiske samtalesituasjoner ble tegnet. Disse ble brukt i markedsføringsmateriell og på nettstedet.

Relaterte arbeider

Se flere Arbeider
smiley

Takk for at du meldte deg på Dinamonday. Faglig hilsen fra oss i Dinamo!