19. oktober hadde Dinamo det unge ledertalentet Ida Samira Øglænd (18) som sjef. Vi var nemlig utvalgt til å være med på Leder for en dag, der 30 unge talenter ”skygger” hver sin toppleder. Det årlige arrangementet er i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup.

Ledertalent i sjefsstolen hos Dinamo

19. oktober hadde Dinamo det unge ledertalentet Ida Samira Øglænd (18) som sjef. Vi var nemlig utvalgt til å være med på Leder for en dag, der 30 unge talenter ”skygger” hver sin toppleder. Det årlige arrangementet er i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup.

Kontaktpersoner

Dinamo var eneste kommunikasjonsbyrå på den prestisjetunge listen over bedrifter og organisasjoner som er med på Leder for en dag. Deltakerlisten består av blant annet 3 av regjeringens ministere, næringslivstopper, ledere for utdanning- og forskningsinstitusjoner, og sjefer innen idrett og kulturliv.

– Klart det er hyggelig at vi som kommunikasjonsbyrå også får være med på et slikt prosjekt, og at jeg er i selskap med dyktige ledere som Ingrid Lorentzen, Jan Tore Sanner og Bente Landsnes. Det viktigste for meg er likevel muligheten til å få nyttige input og ideer fra et ungt talent som Ida, mener Hølje Tefre, administrerende direktør i Dinamo.

Fikk ledererfaring i Ungdomsbedrift

Ida Samira Øglænd (18) fulgte Tefre hele arbeidsdagen. Av de 12.000 unge som drev Ungdoms- og studentbedrifter forrige skoleår var nemlig bedriften No Stress UB der hun var daglig leder, en av de aller mest vellykkede. Suksessen ga Øglænd en av de eksklusive plassene på Leder for en dag.

Derfor satt talentet fra Stavanger i sjefsstolen i Dinamo for en dag.

– I Dinamo har jeg blitt tatt veldig godt i mot, og jeg har fått bli med Hølje inn på alle avtaler og møter. Jeg har fått sett mange sider av de spennende tingene Dinamo jobber med og fått mer forståelse for bredden i kommunikasjonsfaget. I tillegg har jeg fått bidratt med mine tanker og innspill underveis, uttaler Øglænd.

Samarbeid med unge talenter

Øglænd og de andre som deltar på Leder for en dag skal blant annet ta ManpowerGroup sin test, som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet. Dette var også en av grunnene til at Dinamo ønsket å delta i prosjektet. I følge Tefre er Dinamo avhengig av å tiltrekke seg unge talenter.

– For å levere godt til våre kunder er vi avhengig av å ha folk med ulike innfallsvinkler, det betyr også unge talenter. Vi strekker oss langt for å knytte til oss de beste, og er mer enn gjerne med på prosjekter som Leder for en dag, avslutter Tefre.

Øglænd startet dagen med å lede rådgivermøte, før hun deltok på avdelingsmøte til design. Hun fikk innblikk i alle Dinamo sine arbeidsområder, og fikk jobbe med viktige dokumenter som styrepapirer og økonomi. Arbeidsdagen sluttet med at 18-åringen ga administrerende direktør sine anbefalinger og råd basert på hennes inntrykk av Dinamo.