Gjensidige.no stakk av med seieren da Farmandprisen for andre gang kåret Beste idé & design på norske nettsteder.

Farmandprisen til nye Gjensidige.no

Gjensidige.no stakk av med seieren da Farmandprisen for andre gang kåret Beste idé & design på norske nettsteder. Gjensidige, Bekk og Dinamo står sammen bak sidene som imponerte juryen.

Kontaktpersoner

Juryen mener nye gjensidige.no er et friskt, annerledes og ikke minst kreativt nettsted som skiller seg ut i årets konkurranse. De oppdaget at bak det naivistiske uttrykket skjuler det seg et meget strukturert, tydelig og ikke minst brukervennlig nettsted.

– Her hersker det ingen tvil om at kundenes primærbehov har gått foran ønsket om å «pushe» flest mulig produkter og tjenester. Kudos til de som har tatt denne modige avgjørelsen, sier juryformann for Farmandprisens kategori for Beste idé & design, Ola Heining.


Utradisjonell kunde

Dinamo har sammen med konsulentselskapet Bekk hjulpet Gjensidige med den nye nettsideløsningen.

– Nye kundeportaler i Norge, Danmark og Sverige har vært en strategisk satsing for Gjensidige for å ta posisjonen som det mest kundeorienterte selskapet i nordisk forsikringsbransje. Et av målene var at vi skulle skille oss fra konkurrentene og sette ny bransjestandard på nett, både når det gjelder innhold og utforming, sier konserndirektør Cecilie Ditlev-Simonsen, som har ansvar for merkevare, kommunikasjon og marked i Gjensidige.

Farmandprisen er delt ut hvert år siden 1955 til det norske aksjeselskap som kunne fremvise den beste og mest komplette årsrapport. De senere år er prisen utvidet til også å gjelde nettsteder, og i fjor ble altså kategorien Beste idé & design innført.


Flytter Merkevaren

Dinamo har jobbet med Gjensidige siden 2012 for å utvikle en ny identitet og merkevareplattform.

– Med utgangspunkt i strategien som ligger til grunn for merkevareløftet til Gjensidige har vi gjort et konseptuelt valg ved å videreføre tankene derfra gjennom visse visuelle grep på Gjensidige.no, sier Erlend Tangen Istad, som har vært ansvarlig for det digitale uttaket av den nye profilen til Gjensidige.

Modulene har ifølge Istad en kontrollert tilfeldig plassering, på samme måte som ting skjer tilfeldig i livet.

– Vi fyller modulene med et tydelig og enkelt formspråk på samme måte som Gjensidige skal opptre ovenfor sine kunder når tilfeldighetene skjer i det virkelige liv. Dette er også et visuelt grep for å skape et mer menneskelig uttrykk på siden. Det er mindre maskinelt og mer jordnært enn gridoppsettene vi vanligvis ser på nett, sier Istad.

Gå til Gjensidige.no

Relaterte arbeider

Se flere Arbeider