Urmaker Bjerke inngår samarbeid med Dinamo for å posisjonere seg sterkere i markedet. Med nytt design og en tydelig profil skal urmakeren være bedre rustet til å møte fremtidens kunde.

Dinamo tar Urmaker Bjerke inn i fremtiden

Urmaker Bjerke inngår samarbeid med Dinamo for å posisjonere seg sterkere i markedet. Med nytt design og en tydelig profil skal urmakeren være bedre rustet til å møte fremtidens kunde.

Kontaktpersoner

– Vi har holdt på i 92 år og ønsker selvsagt å holde på tradisjoner. Men samtidig vil vi også være et fremoverlent firma med futt i, sier urmakermester Halvor Bjerke i familiebedriften Urmaker Bjerke.

Utstrakt service og sterk vekt på fagkunnskap har alltid stått sentralt i Bjerkefamiliens virksomheter, men også urbransjen er i endring. Nå mener Halvor at Urmaker Bjerke bør ha som mål å være best på luksusvarer i et mer sammensatt marked med nye typer kundegrupper.

– Vi er de fremste innenfor eksklusive ur i Norge, og vi ønsker å jobbe med de beste i kommunikasjonsbransjen. Det er her Dinamo kommer inn i bildet, fortsetter han.

Skal svare på utfordringer i tiden

I en konkurranse med en rekke designbyråer var det Dinamo AS som ble valgt til å redesigne den visuelle identiteten til Urmaker Bjerke. Oppdraget innebærer utvikling av ny logo og visuell profil, digital strategi, web-shop, magasin og kommunikasjonsprogram.

– Å få mulighet til å posisjonere og designe en av Norges eldste og mest ærverdige merkevarer er utrolig inspirerende og motiverende, og vi er allerede godt i gang med prosessen, sier kundedirektør og prosjektansvarlig i Dinamo, Annie Myhre.

Valget av Dinamo skal blant annet svare på utfordringer i tiden knyttet til økt netthandel, nye kontaktflater med kunden og effektiv distribusjon av fagkunnskap.

– Målet er at Bjerke skal være en ledende aktør som også er spesialisten på web, med kompetanse og seriøsitet i alle ledd. Arbeidet med å strømlinjeforme en helhetlig presentasjon av merkevaren på alle kundekontaktpunkter, både i butikk og på nett, vil gjøre Bjerke til en fortsatt ledende aktør i tiden fremover, sier Myhre.

Bjerke ser på endringene som spennende samtidig som han er bevisst på at nye ideer vil gjøre butikken godt.

– Jeg synes vi er blitt vag i profil og holdning de siste årene. Nå er tiden inne for å ta grep, og se hvordan vi kan ta klokkevaren inn i de neste 15 årene, avslutter Bjerke.

På bildet:
Teamet i Dinamo: Annie Myhre, Thomas Kjellberg, Andreea Tecusan, Christian Westerberg Thoresen, Morten Håvik, Marthe Torvik Tetlie og John Rørdam
Foran, i midten: Halvor Bjerke
Prosjektleder Marius Nilsen var ikke tilstede under fotoopptaket

Relaterte arbeider

Se flere Arbeider fra Design