Dinamo er tildelt Hedersprisen for god design 2015, den gjeveste designprisen fra Norsk Designråd, for den originale emballasjen på flaskene til Epleslang.

Dinamo og epleslang vinner merket for god Design og hedersprisen for god Design

Dinamo er tildelt Hedersprisen for god design 2015, den gjeveste designprisen fra Norsk Designråd, for den originale emballasjen på flaskene til Epleslang.

Kontaktpersoner

– Epleslang er et utpreget designprosjekt som på forbilledlig vis vever historien om produktet sammen med emballasjen. Slående høy kvalitet, sier juryen.

Juryen velger ut ett prosjekt blant vinnerne av Merket for god design som har utmerket seg spesielt til å motta Hedersprisen for god design. Emballasjen til Epleslang er tett knyttet opp til produktet og dets historie, og bidrar til å selge flere flasker eplemost – noe som igjen skaper arbeidsplasser og bedre bruk av en uutnyttet ressurs.

Samfunnsansvar med enkle midler
Juryen synes det er fantastisk å se hvordan ett enkelt ark med invitasjon til eplegivere utgjør kjernen i kommunikasjonen. Grepet fungerer både som kommunikasjon og som beskyttelse. Den nøkterne emballasjen kommuniserer godt budskapet om å sløse mindre og bruke nedfallsfrukten.
Budskap, formspråk og navnevalg fremstår som autentisk og ekte. Systemet rundt produktet – med epleinnsamling og pakking gjort av folk på siden av arbeidsmarkedet – forsterker effekten.

– Samarbeidet med epleslang har vært fantastisk spennende, sier Therese Jacobsen og fortsetter: Det har vært utrolig givende å få lage et design som både selger flere flasker eplemost, rekrutterer flere eplegivere noe som igjen skaper flere arbeidsplasser og resulterer i økt bruk av ubenyttede ressurser.

Les mer om arbeidet her – http://www.dinamo.no/arbeider/epleslang/

Relaterte arbeider

Gå til Aktuelt